Blogiarkisto

maanantai 1. kesäkuuta 2015

Chasing Life




Katsoin binge-meiningillä ihan muutamassa päivässä aivan mahtavan sarjan ensimmäisen tuotantokauden, ja onneksi toinen on tulossa, koska ensimmäinen tuottari päättyi niin jännästi. Ja miksi tämä sarjahullu nimenomaan tästä sarjasta kertoo myös teille, on se, että se käsittelee syöpää. Tunnistan itseni sarjan päähenkilöstä vaikka toki eroja meistä ihmisinä, ammatilta, vähän iältäkin (vain muutamalla vuodella) löytyy, ja sarja on yksinkertaisesti muhun vaan niin vetoava, että sen kanssa olen itkenyt että nauranut joka päivä siitä lähtien, kun sen löysin.

Liikaa spoilaamatta, sarjan päähenkilö April vahingon kautta saa tietää sairastavansa leukemiaa, josta lähteekin suuri karuselli sekoittamaan tämän koko elämän, elämän prioriteetit kokee remontin, elämä potkii, elämä antaa - tiedän ettei kaikki pysty tai halua katsoa tällaisia sarjoja, joko koskettaa itseä liian läheltä jos on tai on ollut itsellä syöpä tai vaikka läheisellä, mutta.. mä näen tän myös erittäin havainnollisena, informatiivisena ja osoituksena elämästä, joka ei katoa vaikka sairastuisikin. Ja mitä kaikkea sitä voi löytää sen seurauksena, vaikka syöpä suoraan sanottuna paska sairaus onkin. Ja sarja sisältää paljon muutakin kuin vain syöpäjuttuja, joka mun mielestä antoi vain lisäpotkua ja kiinnostusta sarjalle. Sen 2. tuotantokautta kuumeisesti odotellen, syksyllä pitäisi tulla.

Itse katselin tämän jenkki-Netflixistä, että sieltä ainakin pääsee samantien aloittamaan tämän sarjan maratonin, jos Netflix tunnarit löytynee. Suosittelen, oikeasti. Hieno sarja, tässä Chasing Lifen IMDb-sivut.

// ENGLISH

I found this great cancer themed series through Netflix just a few days ago, and I just had to binge watch it, it just hit home with me. Not to spoil too much, it's about a woman called April who by accident finds out she has leukemia, and her life takes a whirlwind carousel ride turn, and I just really related to this character, though we have some differences but so many things alike too.

I know some people can't or just don't like watch series like this, that are about cancer, because they've had or still have cancer or maybe a loved one has, but I find it really informative, demostrative and just a real example that life doesn't stop or just disappear even if you get sick. Life takes but it also gives, and I myself can say that I've gained a lot, though cancer still is a totally shitty disease.

I binge watched the first season from Netflix, and season two should be coming in the fall, and I can't wait for it! The show has many other topics other than cancer too, so it's not just about cancer which I think gave it even more of a intresting kick to it. I highly recommend it! Watch Chasing Life.